Kömmelin talkoot & Yrjönpäiväjuhla la 27.4.

Partiolippukunta Ylöjärven Otava ry:n ja Ylöjärven Viittaveljet ry:n Kömmelin talkoot järjestetään lauantaina 27.4.2019 alkaen klo 10:00 Kömmelissä, Länsi-Teiskossa.

Ohjelmassa on tuttuun tapaan metsänhoidollisia töitä, polttopuiden tekoa ja muuta alueen kunnossapitoon liittyvää talkoopuuhaa. Kaiken ikäisille talkoolaisille löytyy sopivia tehtäviä!

Talkoisiin ei ole yhteislähtöä, mutta mm. rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme yhteiskyytejä. Partiovanhemmat tarjoavat talkoolaisille keittolounaan & talkookahvit, joten ruuan määrän arvioimiseksi talkoisiin tulee ilmoittautua lippukuntien kotisivujen Kuksa-linkin kautta 23.4. mennessä.  Ilmoittautumislomake löytyy täältä ->

Mukaasi talkoisiin tarvitset:

 • ruokailuvälineet
 • omaa evästä esim. eväsleivät
 • juomapullo täytettynä
 • työhanskat ja talkoisiin soveltuva,
  säänmukainen vaatetus
  Talkoisiin tulevat aikuiset tarvitsevat lisäksi:
 • moottorisahan ja/tai halkaisukirveen,
  jos sellaiset saataville

Talkoiden metsänhoidollisilla töillä ”maksamme” Kömmelin vuokraa Ylöjärven seurakunnalle ja mahdollistamme oman leiripaikan käytön jatkossakin. Partiolaisten lisäksi tarvitsemme vanhempien apua talkoisiin!

Valtakunnallista partioviikkoa vietetään viikolla 22.–28.4., johon osuu partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjön päivä, Yrjön nimipäivä 23.4. Partioviikolla partiolaiset näkyvät – kouluun tai töihin voi laittaa päälle partiopuvun tai ainakin kaulaan partiohuivin.

Yrjönpäiväjuhlaa vietetään Kömmelin talkoiden lounastauon jälkeen Kömmelissä noin klo 14.

Juhlan ohjelmassa on muun muassa näytelmä Pyhästä Yrjöstä. Juhlaan ei poikkeuksellisesti pukeuduta viralliseen partioasuun vaan säänmukaisesti (partiohuivi kaulaan). Talkoissa mukana olevat partiolaisten vanhemmat jatkavat juhlan ajan talkootöitä, mikäli nämä vielä kesken.