Lysti-sudenpentutapahtuma kokoaa lähes 1000 partiolaista Ylöjärven Kirkonseudulle

Hämeen Partiopiirin sudenpentutapahtuma Lysti kokoaa Ylöjärvelle lähes 1000 partiolaista lauantaina 9. marraskuuta. Tapahtuma tutustuttaa partiolaisista pienimmät Ylöjärven Kirkonseutuun Keijärven maisemista aina Alamökki-veistokselle ja pääkirjasto Leijaan. 

150-vuotias Ylöjärven kaupunki tunnetaan erityisesti Suomen myydyimmästä ja suosituimmasta yhtyeestä Eppu Normaalista. Myös Lysti-tapahtumassa musiikki on vahvasti esillä niin tehtäväpaikoilla kuin matkan varrella. Luvassa on mm. laulumaratonia ja rumpujen pärinää. Musisoinnin lisäksi päivään sisältyy paljon monenlaista lystikästä puuhaa kuten esimerkiksi linnunruokintalaitteiden, ”Alamökin” ja hevosravureiden tekoa.

Miss Ylöjärvi -missikiertue starttaa Lysti-sudenpentutapahtumasta

Lysti-sudenpentutapahtumassa nähdään myös Miss Ylöjärvi finalistit. Finaaliin valitut kymmenen nuorta naista pääsevät päivän aikana tutustumaan niin partioon kuin vapaaehtoistyöhönkin. Miss Ylöjärvi kruunua tavoittelevat nähdään tapahtuman ensimmäisellä tehtävärastilla, jossa he kolmen tunnin partiolaulumaratonilla laulattavat ja leikittävät sudenpentuja ja heidän saattajiaan.

Autoilijoilta toivotaan varovaisuutta

Partiolaisia voi kohdata Ylöjärven Kirkonseudulla tapahtumapäivän aikana. Pentueet liikkuvat koko päivän ajan taajama-alueella ja järjestäjät pyytävät etenkin autoilijoita laskemaan nopeutta ja noudattamaan varovaisuutta. Kuruntiellä, Asemantiellä ja Koivumäentiellä kulkevilta toivotaan erityistä varovaisuutta. 

Kaksi tapahtumaa, 1500 partiolaista

Lysti-sudenpentutapahtuma järjestetään samaan aikaan Ylöjärvellä ja Lopella. Tapahtumapäivän sisältö on molemmilla paikkakunnilla lähes samanlainen, pieniä paikallisia eroavaisuuksia toki löytyy. Ylöjärvellä tapahtumaan osallistuu lähes 1000 partiolaista, Lopella yli 500 partiolaista. Ylöjärven sudenpentutapahtuman järjestävät Ylöjärven Otava, Ylöjärven Viittaveljet ja Hämeenkyrön Hälläpyörät.

Ylöjärven tapahtumakeskuksena toimii Ylöjärven seurakuntakeskus, josta sudenpennut starttaavat aamulla porrastetusti klo 8.20-10.40.