Kalliohyppijät Kaarinanpolulla

Otavan samoajat eli Kalliohyppijät päättivät ottaa kaiken ilon irti koronarajoitusten purkamisesta. Porukka kasaan ja kesän ensimmäinen reissu oli sovittu. Kohteeksi valikoitui Kangasalan Kaarinanpolku kahden yön vaelluksella.  25 kilometrin mittaiselle matkalle lähdettiin perjantaina 5.6. Kangasalan Lihasulasta klo 11.

”Lähdimme vaeltamaan sateisissa tunnelmissa hieman vaikeakulkuiseen maastoon. Hyttysiä oli hyvin paljon. ”

”Fiilikset oli huimat kun vaellettiin tarmokkaasti ensimmäistä ruoanlaittopaikkaa kohti. Söimme Heramaanjärven rannalla lounaaksi tomaattipastaa ja lihapyöryköitä. Samalla kalastettiin järvestä tölkkejä. Lähdettyämme taas matkalle tapasimme tutun naaman eli Nellyn ja saimme hänet mukaan matkaa taittamaan.”

”Matkan edetessä sää parani. Kävelimme ja kävelimme kunnes saavuimme Norojärven laavulle. Laavulla teimme perunamuusia ja nakkikastiketta ruuaksi. Pelleilimme pari tuntia ennen kuin aloimme paistamaan lettuja.”

”Osa meistä meni uimaan ”lämpimään” järveen. Loppuillan istuimme nuotion ääressä, laitoimme riippumatot ja menimme hiljattain nukkumaan.”

”Toinen vaelluspäivä alkoi klo 8.00, kun Elli herätti meidät iloisella hyvän huomenen toivotuksellaan. Kömmimme ylös riippumatoistamme ja valmistimme aamupalaksi puuroa. Hyvin rennon ja laiskan pakkailun jälkeen lähdimme kävelemään kohti lounaspaikkaa. ”

”Sade alkoi juuri ennen kuin lähdettiin liikkeelle ja jatkui oikeastaan koko päivän. Vähän matkan päästä Tytti tuli mukaan ja jatkettiin matkaa. ”

”Itse saavuin toisena päivänä. Heti saapuessani huomasin, että porukka vaikutti hyvin uupuneelta.”

”Märän ja sateisen kävelyn jälkeen saavuimme Personsuon laavulle. Suureksi pettymyksemme huomasimme, että laavulla ei ollut huussia, vaikka se olikin merkitty karttaan.”

”Söimme lounaaksi enemmän tai vähemmän keittoa muistuttavaa broilerikeittoa. Osa alkoi olla jo niin märkiä ja kylmissään, että päättivät keskeyttää reissun ja lähteä kotiin.”

Lauantaina iltapäivällä uutisissa kerrottiin ”Otuksesta”, joka pyyhkäisee Suomen yli ja aiheuttaa puuskaista ja kovaa tuulta koko maassa. Se myös näkyi ja tuntui Kaarinanpolulla.

”Itse halusin jäädä, ja pidin mielipiteestäni kiinni, joten matkaa jatkettiin enää vain neljän hengen voimin. Muut jäivät laavulle odottamaan kyytejä ja me lähdimme kävelemään kohti yöpaikkaa.  Matkan alkuosa oli aivan kauhea ja kaatosadekaan ei miellyttänyt.”

”Me käveltiin jotain sähkölinjaa pitkin ja maasto oli ihan kamalaa. Sadekin muuttui kaatosateeksi ja ukkostaakin taisi. Tuulikin oli niin kova, että välillä oli vaikea päästä eteenpäin.”

”Lopulta saavuimme viimeiselle laavulle, Mustijärven laavulle, jossa meitä vastassa oli hyvin mukava vanha mies. Juttelimme miehen kanssa mm. hänen ja meidän reissuistamme ja yhteydestä luontoon.  Miehen lähdettyä vaihdoimme vaatteita ja teimme ruokaa.”

”Ilta jatkui mukavasti lämmitellen ja meillä kaikilla oli yhteinen ajatus: Olemme ylpeitä itsestämme! Ja iloisia siitä, että jatkoimme matkaa.”

”Elli nukahti jo ennen yhtätoista. En kyllä tajua, että miten se pysty nukkumaan kun me muut häröiltiin siellä suureen ääneen. Se ilta oli kyllä ihan paras ja oli hyvä, että jatkettiin loppuun asti.”

”Itse heräsin sunnuntainaamuna jo ennen yhdeksää, kun muut vielä vetelivät sikeitä illan sekoilujen jälkeen. Rupesin tiskaamaan eilisillan ruokakattiloita. Ranta oli ihan kamala, pelkkää kura-sammallillinkiä, johon oli asetettu puun pätkä. Koitapa siinä sitten tasapainoilla ranteenpaksuisella puunrungolla täyden vesikattilan kanssa. ”

”Herättyämme makailtiin vaan laavussa. Lopulta kun pääsimme ylös, rupesin keittämään puuroa ja Emmi juustopastaa. 11 jälkeen Emmin isä tuli meitä hakemaan ja lähdettiin kotiin. Autossa kierrettiin ja kaarrettiin ympäri ämpäri Ylöjärveä, kun unohdettiin viedä Hensku Siivikkalaan. Lopulta kaikki kuitenkin pääsi turvallisesti kotiin.”

Kaarinanpolun vaellus oli monella tapaa hyvin opettavainen kokemus.

”Opin, että pakkaustyylini ei ole paras mahdollinen. Opin myös, että kenkien vedenpitävyys kannattaa testata ennen, kuin lähtee vaeltamaan sadesäällä. ”

”Vaikka vaellus jäikin omalta osaltani kesken, oli se silti hyvä reissu. Porukkamme on ihan huippu ja uskon, että kaikilla oli kivaa. ”