#seitsemäntähdenpartio

Partiolippukunta Ylöjärven Otavan sosiaalisen median kanavissa on otettu käyttöön tunniste #seitsemäntähdenpartio. Hotellien tähtiluokittelussa viiden tähden hotellit ovat tunnetusti luksustasoa, ravintola-alalla huippuravintolat voivat saada enimmilläänkin vain kolme Michelin-tähteä – mutta mitkä tekijät takaavat sen, että partiotoiminnan loistokkuus näkyy Otavan toiminnassa hästägin mukaisesti seitsemän tähden arvoisena? Olgan mittapuulla kyse voisi olla vaikkapa tästä;

  • Perinteet – Otavan koko 65-vuotinen historia on ollut toiminnantäyteinen. Uudet partiosukupolvet ovat jatkaneet aiempien viitoittamalla tiellä pitäen ylöjärveläisen partiotyttötoiminnan oikealla polulla. Otavassa on onnistuttu toiminaan tässä ajassa, katsomaan tulevaan sekä vaalimaan perinteitä.
  • Aktiivisuus – Otavan tähtitytöt ovat aktiivisia osallistumaan omien ryhmien retkille, lippukunnan tapahtumiin sekä piirin kursseille ja kisoihin, isommista partiotapahtumista puhumattakaan. Siellä missä partiolaiset kohtaavat, vilkkuu myös seitsentähtinen huivi.
  • Ryhmätyö – Partion perusajatus vartiojärjestelmästä, jossa toimitaan ryhmässä ja päätetään yhdessä, näkyy Otavassa sudenpennusta johtajistoon. Lippukunnanjohtaja ei ole yksinvaltias, vaan päätökset ja linjaukset tehdään laajemmalla kokoonpanolla. Olgan näkövinkkelistä toiminnan laadukkuuden tärkeä osatekijä on se, että sitä suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vastuuta jakaen.
  • Toiminta – Tekemällä oppii ja tekemistä onkin tarjolla kaikille ikäkausille vähintään riittävästi. Oman ryhmän toiminnan lisäksi lippukunnan toimintakalenteri on pullollaan erilaisia tapahtumia. Iso osa toiminnasta tapahtuu luonnossa.
  • Isoveli – Otavan kannalta läheisin yhteistyökumppani on veljeslippukunta Viittaveljet. Hyvä sisaruussuhde vahvistaa molempien lippukuntien toimintaa mahdollistaen myös erilaiset toimintatavat, perinteet ja tapahtumat.
  • Osaava johtajisto – Osa Otavan johtajista on kasvanut johtajuuteen partiotoiminnan myötä, osa hypännyt kylmiltään mukaan lapsen harrastuksen myötä. Oli tausta kumpi tahansa, johtajat ovat toiminnan mahdollistajia, hengenluojia ja mahtavia esimerkkejä kaikenikäisille otavalaisille.
  • Seitsemäntenä tähtenä Otavassa tuikkii se, mikä tekee partiosta PARTIOn – Ideologia. Otavan toiminnassa partiolaisuus näkyy ja kuuluu, toiminta perustuu oikeisiin arvoihin ja partiomenetelmään. Jotain oleellista on oivallettu ja siitä ammennettua partiotoimintaa voi toden totta kuvailla seitsemän tähden partioksi.

                                            Partiovasemmalla, Olga Otavalainen

Otawa-lehdessä aikoinaan kolumneja kirjoittanut Olga on jälleen aktivoitunut. Olgan ajatuksia otavalaisuudesta ja partiosta voitte lukea Otawa-lehdestä sekä osoitteessa https://www.ylojarvenotava.net/olga.